meer nieuws

Informatie over onze school

Inschrijven in onze school

Inschrijven schooljaar 2021 – 2022

De vrije inschrijvingen voor schooljaar 2021 – 2022 starten op 6 mei vanaf 9u.

(dit is enkel voor leerlingen die nog GEEN “ticket” kregen via “Meld je aan”).

Door de huidige maatregelen kan u enkel digitaal inschrijven. U doet dit op volgende wijze:

1. U stuurt ons een email naar info@bs-gentbrugge.be met de vermelding van volgende gegevens:
    1. Naam & voornaam kind(eren)
    2. Geboortedatum kind(eren)
    3. De leeftijdsgroep waarvoor u wenst in te schrijven (K0/K1/K2/K3/L1/L2/…/L6).
      Datum en uur van deze mail telt als volgorde van de inschrijving!
  2. U krijgt van ons een bevestigingsmail met daarin een formulier voor het invullen van de nodige gegevens.
  3. Indien er nog plaatsten beschikbaar zijn voor dat leerjaar maken wij op basis van de ingevoerde gegevens de inschrijving rond. Is er geen plaats beschikbaar dan komt u op de wachtlijst terecht.

Met vriendelijke groeten

Go! Basisschool Gentbrugge
Email: info@bs-gentbrugge.be

Instapdata kleuter

Kleuters moeten de leeftijd van 2 jaar en 6 maanden bereiken vooraleer ze naar school mogen. Als ze jonger zijn dan 3 jaar worden ze slechts in de school toegelaten vanaf de instapdatum na inschrijving. Vanaf 3 jaar kan een kind op elk ogenblik op school starten na inschrijving.

Deze instapdagen voor de 2,5 – jarigen worden officieel vastgelegd, namelijk na elke vakantie.

Voor het schooljaar 2020 – 2021  is dit dus de eerste schooldag na:

de zomervakantie: dinsdag 1 september 2020 (geboren  vóór 1 maart 2018)

de herfstvakantie: maandag 9 november 2020  (geboren vóór 9 mei 2018)

de kerstvakantie: maandag 4 januari 2021  (geboren vóór 4 juli 2018)

begin februari: maandag 1 februari 2021  (geboren vóór 1 augustus 2018)

de krokusvakantie: maandag 22 februari 2021  (geboren vóór 22 augustus 2018)

de paasvakantie: maandag 19 april 2021  (geboren vóór 19 oktober 2018)

Hemelvaart: maandag 17 mei 2021  (geboren vóór 17 november 2018)

Wordt uw kleuter 2,5 jaar op een instapdatum, dan mag hij/zij die dag toch naar school toe.

Via deze link kan u controleren vanaf wanneer uw kind mag starten in de kleuterklas

adres

Hazenakker 1
9050 Gentbrugge

contactgegevens

Tel.: 09/210.51.50
Email: info@bs-gentbrugge.be

Aftermovie Techniekweek 2021

Oef, gelukkig maar! Vera Virus dacht dat ze onze school kon overnemen, maar dat is haar lekker niet gelukt!

Vic Vaccin stond aan onze zijde en hielp ons zo Vera Virus weg te jagen. Dankzij de wetenschappers van Hazenakker hebben we haar een lesje kunnen leren. Tijdens onze techniekweek hebben we onze beste kant laten zien tijdens het uitvoeren van proefjes en onderzoekjes in het thema water.

Op 18 september werden de leerlingen aangemoedigd om op een milieuvriendelijke manier naar school te komen.

Daarnaast werden ook tal van sportieve activiteiten georganiseerd. Daarbij werd de fietsbehendigheid geoefend. Kijk mee naar een compilatie van deze sportieve dag!

STEAMweek 2020

Van 9 tot 13 maart.

De leerlingen van zowel de kleuterklassen als de lagere werken in deze
week rond techniek in combinatie met kunst. Ze zullen die week hun
technisch en creatief talent kunnen ontdekken.

Steamman is een superheld die de wereld STEAM brengt. STEAM staat voor: Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Zonder Steamman staan we dus nergens! Zing je mee?